Praktijk Yannu

voor Massage en Iokai Shiatsu

Header

 

Over mijzelf

Na ruim twaalf jaar gewerkt te hebben op kantoor vond ik in 2003 dat het tijd was het roer om te gooien. Een stoere zet. Een onzekere tijd brak aan.

Ik had het echter niet anders willen doen, het is een schot in de roos. Waarom deze weg?

Ik kreeg de folder Iokai Shiatsu in handen, een HBO beroepsopleiding van 4 jaar. Meerdere keren heb ik de tekst gelezen en er gebeurde steeds het zelfde. Mijn onderbewustzijn sprak. Dit moest ik gaan doen. Ik geniet van het geven van de Iokai Shiatsu behandelingen evenals van de verschillende massages. Ze hebben allemaal iets unieks in zich. 

Uit eigen ervaring ken ik de verschijnselen burn-out, overspannenheid, onrust, niet kunnen slapen, hoogsensitiviteit en verlies van dierbaren. De situatie kan je uit balans brengen, vooral als er op meerdere vlakken tegelijk in je leven uitdagingen zijn. Mijn ervaring die ik gebruik bij de behandelingen, lonen vaak en daar ben ik dankbaar om. Begrijp vaak wat men doormaakt. Woorden als raakbaarheid, vriendelijkheid, compassie, zachtheid, mindfull zijn, warmte evenals liefdevol met jezelf omgaan zijn de essentie in mijn omgang met mensen.

Mijn werk is nu mijn zingeving en ik geef mensen mijn volledige vertrouwen en aandacht, mijn levenstijd. Zingeving voel ik als iemand zegt weer te kunnen slapen na de behandeling of dat zijn hoofdpijn na jaren is weggenomen. Maar ook als die persoon zich bewuster wordt van zijn leven en wat hij/zij moet veranderen om gezonder te worden. Veel ziekten kunnen worden genezen als wij de toedracht kennen. Soms betekent het dat iemand daarvoor moet verhuizen om weer beter te worden. Complementaire geneeskunde is een prachtige aanvulling op de reguliere geneeskunde. Ik weet zeker dat er in de toekomst meer samenwerking zal komen wat ten goede zal komen aan de patiënt.

Sinds 2008 ben ik gediplomeerd Iokai Shiatsu therapeut en aangesloten bij de Vereniging voor Iokai Shiatsutherapeuten (V.I.S.).

Ik doe nascholingen en intervisies met collega-therapeuten voor Iokai Shiatsu Therapie. Ben lid van de tuchtrecht RBCZ.

In mei 2015 heb ik de HBO studie voor Medische Basiskennis en Psychologie met goed gevolg afgerond en spreek ik de taal van de huisarts. Dit is handig mocht ik belangrijke zaken signaleren in het kader van jouw gezondheid en deze doorspelen naar jouw huisarts. Uiteraard in overleg met jou.

Daarnaast neem ik deel aan Yogalessen en geef ik Restorative Yoga in Uithoorn bij Amstelhof op maandagavond om 20:15 - 21:15 uur. Dit is een vorm van yoga als tegengif tegen stress. Je blijft langer in houdingen en deze vorm is gericht op meer rust (yin) en loslaten. Daarnaast doe ik Mindfullness en Meditatie oefeningen en Chi Kung en Do In en ben bewust bezig met de Ademhaling. Heb in 2017 mijn docentenopleiding Hatha yoga behaald in Utrecht. In september 2018 doe ik een vervolgjaar.

 

Facebook